IMPRESSUM

PutVina.rs je onlajn magazin Agencije In Vino, namenjen ljubiteljima vina, koji nastavlja tradiciju čuvene TV emisije Put Vina (440 polusatnih epizoda 2002-2014) i istoimenog časopisa (2006-2013), kao i popularnih gastronomskih TV emisija Evropska kuhinja i Svetska trpeza (2009-2013).

Magazin svakodnevno objavljuje raznovrsne priče o vinu, reportaže o vinskim regionima i vinarijama, prikaze odabranih vina i preporuke za slaganje vina i hrane, kao i intervjue sa vinarima i šefovima kuhinja.  

  • Autor tekstova o vinu je Slavomir Ćirović (dipl. prof. svetske književnosti, dugogodišnji novinar), autor TV emisije Put Vina i urednik štampanog izdanja istoimenog časopisa i onlajn magazina PutVina.rs.
  • Autor tekstova o gastronomiji je Božana Nikolić (TV novinar), autor TV emisija Evropska kuhinja i Svetska trpeza, direktor Agencije In Vino
  • Sve ostale tekstove priprema redakcija In Vino

Naši saradnici

MILOŠ MARKOVIĆ, MASTER ENOLOGIJE I VINOGRADARSTVA

Miloš Marković je master enologije i vinogradarstva završio na Univerzitetu Gajzenhajm u Nemačkoj. Radio je u nemačkim i austrijskim vinarijama: Chat Sauvage, Baron Knyphausen, Solweigs, Schwarzböck i Umathum. Trenutno, kao stručni konsultant, sarađuje sa nekoliko srpskih vinarija (Kovačević, Jović, Erdevik, Izba Jovanović, Manastir Bukovo). Vlasnik je konsultantske kuće za biodinamičku proizvodnju Biovin. Stručni je saradnik našeg magazina za teme posvećene vinogradarstvu, sa posebnim osvrtom na organsku i biodinamičku proizvodnju.

YIANNIS KARAKASIS (MASTER OF WINE)

Janis Karakasis je rođen i odrastao u Atini. Vino je oduvek bila njegova pasija, a profesionalno je vinom počeo da se bavi nakon okončanja karijere vojnog pilota u grčkoj mornarici. Prestižnu svetsku titulu “Master of Wine” je dobio 2015.

Smatra se najvećim poznavaocem grčkih i kiparskih vina, a njegov sajt www.karakasis.mw njihovim “najsnažnijim glasom” u svetu. Redovni je saradnik čuvenog časopisa Decanter i uglednog sajta Džensis Robinson (Jancis Robinson) i zvaničan sudija na poznatom svetskom ocenjivanju vina Decanter World Wine Awards.

Njegova pasija su sorte grožđa koje su preživela filokseru i za koja smatra da su u stanju da iskažu neuporedivu klasu, kompleksnost i karakter. Govoreći o svom bavljenju vinom, Janis Karakasis kaže: “Vino nije odredište, već neprekidno putovanje. Grčka vina su čudesna – to je avantura još uvek neistraženog mora. Grčka je zemlja blagoslovena fascinantnim sortama grožđa i nekim od najuzbudlčjivijih teroara na svetu”.

OLISSEA.IT

Sajt ekskluzivno posvećen kulturi maslinovog ulja, koji su osnovali Katerina Macokolin (Caterina Mazzocolin) i Mirjam Bjanki (Miriam Bianchi), sa idejom da podrže kvalitet i filozofiju “craft” proizvođača maslinovog ulja.

Katerina (inače ćerka legendarnog Đuzepea Macokolina, suvlasnika kultne toskanske vinarije Fèlsina) je dugogodišnji marketinški konsultant Felsine, zadužena za razvoj novih linija vina, a posebnu pažnju pridaje njihovom maslinovom ulju, koje važi za jedno od najboljih u Italiji. Ona je takođe i Extra Virgin Olive Oil Sommelier.

Mirjam se već petnaest godina bavi dizajniranjem marketinških kampanja za neke od vodećih italijanskih kompanija, a u poslednje tri godine je u potpunosti posvećena projektima posvećenim hrani i poljoprivredi. Zadužena je za komunikaciju i strateški razvoj sajta Olissea.it. Takođe je Extra Virgin Olive Oil Sommelier.

Lična, autorska i druga prava – Copyright

Bilo koji sadržaj objavljen na www.putvina.rs ne sme se reprodukovati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti bez izričitog pristanka Agencije In Vino (InVino©), kao i upotrebljavati na bilo koji drugi način kojim može prouzrokovati štetu Agenciji In Vino i bilo kojem njenom brendu, kao i onlajn magazinu PutVina.rs, njegovim autorima i saradnicima ili bilo kom trećem licu u skladu sa važećim propisima Republike Srbije.

Kontakt:

invino@invino.rs

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :