IMPRESSUM

PutVina.rs je onlajn magazin Agencije In Vino, namenjen ljubiteljima vina, koji nastavlja tradiciju čuvene TV emisije Put Vina (440 polusatnih epizoda 2002-2014) i istoimenog časopisa (2006-2013), kao i popularnih gastronomskih TV emisija Evropska kuhinja i Svetska trpeza (2009-2013).

Magazin svakodnevno objavljuje raznovrsne priče o vinu, reportaže o vinskim regionima i vinarijama, prikaze odabranih vina i preporuke za slaganje vina i hrane, kao i intervjue sa vinarima i šefovima kuhinja.  

  • Autor svih tekstova o vinu je Slavomir Ćirović (dipl. prof. svetske književnosti, dugogodišnji novinar), autor TV emisije Put Vina i urednik štampanog izdanja istoimenog časopisa i onlajn magazina PutVina.rs.
  • Autor tekstova o gastronomiji je Božana Nikolić (TV novinar), autor TV emisija Evropska kuhinja i Svetska trpeza, direktor Agencije In Vino
  • Sve ostale tekstove priprema redakcija In Vino

Naši saradnici

MILOŠ MARKOVIĆ, MASTER ENOLOGIJE I VINOGRADARSTVA

Miloš Marković je master enologije i vinogradarstva završio na Univerzitetu Gajzenhajm u Nemačkoj. Radio je u nemačkim i austrijskim vinarijama: Chat Sauvage, Baron Knyphausen, Solweigs, Schwarzböck i Umathum. Rukovodilac je vinogradarske proizvodnje u Vinariji Kovačević. Stručni saradnik našeg magazina za teme posvećene vinogradarstva,sa posebnim osvrtom na organsku i biodinamičku proizvodnju.

YIANNIS KARAKASIS (MASTER OF WINE)

Janis Karakasis je rođen i odrastao u Atini. Vino je oduvek bila njegova pasija, a profesionalno je vinom počeo da se bavi nakon okončanja karijere vojnog pilota u grčkoj mornarici. Prestižnu svetsku titulu “Master of Wine” je dobio 2015.

Smatra se najvećim poznavaocem grčkih i kiparskih vina, a njegov sajt www.karakasis.mw njihovim “najsnažnijim glasom” u svetu. Redovni je saradnik čuvenog časopisa Decanter i uglednog sajta Džensis Robinson (Jancis Robinson) i zvaničan sudija na poznatom svetskom ocenjivanju vina Decanter World Wine Awards.

Njegova pasija su sorte grožđa koje su preživela filokseru i za koja smatra da su u stanju da iskažu neuporedivu klasu, kompleksnost i karakter. Govoreći o svom bavljenju vinom, Janis Karakasis kaže: “Vino nije odredište, već neprekidno putovanje. Grčka vina su čudesna – to je avantura još uvek neistraženog mora. Grčka je zemlja blagoslovena fascinantnim sortama grožđa i nekim od najuzbudlčjivijih teroara na svetu”.

OLISSEA.IT

Sajt ekskluzivno posvećen kulturi maslinovog ulja, koji su osnovali Katerina Macokolin (Caterina Mazzocolin) i Mirjam Bjanki (Miriam Bianchi), sa idejom da podrže kvalitet i filozofiju “craft” proizvođača maslinovog ulja.

Katerina (inače ćerka legendarnog Đuzepea Macokolina, suvlasnika kultne toskanske vinarije Fèlsina) je dugogodišnji marketinški konsultant Felsine, zadužena za razvoj novih linija vina, a posebnu pažnju pridaje njihovom maslinovom ulju, koje važi za jedno od najboljih u Italiji. Ona je takođe i Extra Virgin Olive Oil Sommelier.

Mirjam se već petnaest godina bavi dizajniranjem marketinških kampanja za neke od vodećih italijanskih kompanija, a u poslednje tri godine je u potpunosti posvećena projektima posvećenim hrani i poljoprivredi. Zadužena je za komunikaciju i strateški razvoj sajta Olissea.it. Takođe je Extra Virgin Olive Oil Sommelier.

Lična, autorska i druga prava – Copyright

Bilo koji sadržaj objavljen na www.putvina.rs ne sme se reprodukovati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti bez izričitog pristanka Agencije In Vino (InVino©), kao i upotrebljavati na bilo koji drugi način kojim može prouzrokovati štetu Agenciji In Vino i bilo kojem njenom brendu, kao i onlajn magazinu PutVina.rs, njegovim autorima i saradnicima ili bilo kom trećem licu u skladu sa važećim propisima Republike Srbije.

Kontakt:

invino@invino.rs

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :